Ξενώνας Aphrodite's Inn - Καλάβρυτα
     
Ελληνικά English
 
 
 

Προσφορές ξενοδοχείων στα Καλάβρυτα

Καλαβρύτων Γη - Παραδοσιακά προϊόντα

Ξενώνας Φαραγγι - Ζαχλωρού Καλαβρύτων

 

 

 

Άνω και Κάτω Βλασία

Μικρά ορεινά χωριά χτισμένα δίπλα στο ελατόδασος του Όρους Ερύμανθος σε υψόμετρο 810μ. η Κάτω και 850μ. η Άνω Βλασία. Βρίσκονται σε απόσταση 25χλμ. περιπου από τα Καλάβρυτα και 45 χλμ. από την Πάτρα.

Καλάβρυτα: Βλασία Καλάβρυτα: Βλασία
Καλάβρυτα: Βλασία

 

Καλάβρυτα: Βλασία
Καλάβρυτα:Βλασία
Καλάβρυτα: Μετόχι Βλασίας
Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίς

Τα δύο χωριά βρίσκονται δίπλα σχεδόν στον κεντρικό ασφαλτόδρομο που συνδέει τα Καλάβρυτα με την Πάτρα μέσω Χαλανδρίτσας.

Στη Βλασία υπήρχε από πολύ παλιά ορεινός τουρισμός, καθώς το χωριό ήταν για δεκαετίες πασίγνωστο θέρετρο, ιδανικό για το υγιεινό του κλίμα ιδιαίτερα σε ασθενείς με φυματίωση. Από τη δεκαετία του 1930 πολλοί παραθεριστές ανέβαιναν στην Άνω Βλασία, ενοικίαζαν τα πέτρινα σπιτάκια του χωριού και περνούσαν μέσα στη δροσιά και τα κρύα νερά τα καλοκαίρια τους, ενισχύοντας ιδιαίτερα την τοπική οικονομία.

Η εικόνα που βλέπει ο ταξιδιώτης καθώς πλησιάζει το χωριό είναι μοναδική. Η Άνω και Κάτω Βλασία είναι χτισμένες αμφιθεατρικά πάνω στις απότομες πλαγιές του βουνού. Τα δύο χωριά είναι γεμάτα παλιά πετρόχτιστα αρχοντικά που δένουν με το ορεινό τοπίο και την άγρια φύση που προσφέρει το ελατόδασος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Ιερή Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου Λεοντίου. Ο ποταμός Σελινούντας δίνει μια απιστευτη πινελιά ομορφιάς στο τοποίο.

Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορεία αλλά και για αποδράσεις με τζιπ.


Καλάβρυτα: ΒλασίαΚαταρράκτες Αγίου Ταξιάρχη - Άνω Βλασία

[Πίσω]

Καλάβρυτα: Το Όνειρο της Ζαχλωρούς

Georgios V Chalet στα Καλάβρυτα

Τουριστικός Οδηγός για το Διακοπτό (Διακοφτό)

Νέο Portal για την Πάτρα

Περιστέρα - Καλάβρυτα

 

Επιστροφή στην Αρχή
Top

www.ekalavrita.gr

 

© Copyright 2008 – 2013, All Rights Reserved