Ξενώνας Aphrodite's Inn - Καλάβρυτα
     
Ελληνικά English
 
 
 

Προσφορές ξενοδοχείων στα Καλάβρυτα

Καλαβρύτων Γη - Παραδοσιακά προϊόντα

Ξενώνας Φαραγγι - Ζαχλωρού Καλαβρύτων

 

 

 

Κάλανος - Πλάτανος

Ο Κάλανος είναι είναι ένα μικρό χωριό, πάνω στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Πάτρα με τα Καλάβρυτα, μέσω Χαλανδρίτσας. Είναι περίπου στη μέση της διαδρομής Πάτρα - Καλάβρυτα.

Καλάβρυτα: Κάλανος Καλάβρυτα: Κάλανος
Καλάβρυτα:Κάλανος-Παναγία Χρυσοποδαρούσα Καλάβρυτα: Πλάτανος

Ο Κάλανος είναι γνωστός για τη μοναδική θέα που προσφέρει στον επισκέπτη. Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή από το μεγαλύτερο μέρος του χωριού φαίνεται ακόμα και η θάλασσα του Πατραϊκού. Το χωριό είναι χτισμένο στο πάνω μέρος μιας μικρής χαράδρας και έχει θέα προς αυτή. Στο κάτω μέρος της χαράδρας βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοποδαρούσας, το οποίο φαίνεται καθαρά από τον Κάλανο.

Καλάβρυτα: Παλιό Κομπηγάδι

Στην έξοδο του χωριού συναντάμε το χωριό Πλάτανος. Τα δυο χωριά είναι τόσο κοντά το ένα στο άλλο, που μοιάζουν σα να είναι ένα. Μετά τον Πλάτανο συναντάμε το Κομπηγάδι. Ανάμεσα στον Πλάτανο και το Κομπηγάδι, κοιτάζοντας στην απέναντι πλευρά της χαράδρας που είναι παράλληλη προς το δρόμο, βλέπουμε το παλιό Κομπηγάδι. Ένα εγγαταλελειμμένο χωριό λόγω των κατολυσθήσεων. Η Εκκλησία του χωριού διατηρείται ακόμα και σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση.

Στον Κάλανο υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες, πολύ καλής ποιότητας, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει παραδοσιακές συνταγές και ντόπια κρέατα.

[Πίσω]

Καλάβρυτα: Το Όνειρο της Ζαχλωρούς

Georgios V Chalet στα Καλάβρυτα

Τουριστικός Οδηγός για το Διακοπτό (Διακοφτό)

Νέο Portal για την Πάτρα

Περιστέρα - Καλάβρυτα

 

Επιστροφή στην Αρχή
Top

www.ekalavrita.gr

 

© Copyright 2008 – 2013, All Rights Reserved